Notícies
Foto: Arxiu
16 d'agost del 2019
L’Ajuntament d’Altafulla engega una campanya de difusió per a la protecció de les tortugues marines
L’àrea de Medi Ambient informa als panells informatius de la platja, al Club Marítim i a l’Oficina de Turisme de tot el que s’ha de fer en cas de detectar la presència de la tortuga
En plena temporada de nidificació de la tortuga marina l’Ajuntament d’Altafulla ha posat en marxa una campanya de difusió per a la seva protecció. I és que la tortuga babaua o tortuga careta és una espècie en perill d'extinció, i per això és important detectar els seus nius per tal de protegir-los. La temporada de posta, i quan es poden detectar els animals a les platges, de fet, comença al mes de juny i s’allarga fins al setembre.

En aquest sentit, a instàncies del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l’àrea de Medi Ambient d’Altafulla ha instal·lat diversa informació sobre tot el que s’ha de fer en cas de detectar la seva presència. És per això que des d’aquest divendres els panells informatius de la platja, el Club Marítim i l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents fan una sèrie de recomanacions i donen instruccions de com actuar en cada cas.

La coalcaldessa i regidora de Medi Ambient d’Altafulla, Alba Muntadas, explica que “a més a més l’Ajuntament està preparat amb material divers com vares i cinta per abalisar si fos necessari senyalitzar alguna posta a la platja”. Muntadas, insisteix també en la “ràpida actuació, sobretot en plena temporada turística, si es detecten rastres de tortuga marina”, i que “immediatament i sense pensar-s’ho dues vegades cal trucar al telèfon d’emergències 112”.

La tortuga babaua és una espècie considerada en perill d'extinció i catalogada com a vulnerable i per això està protegida. De fet, al litoral tarragoní hi ha alguns projectes i iniciatives de divulgació, sensibilització i protecció de la tortuga babaua. Un exemple d’això és la Xarxa de Voluntaris per la Tortuga a Tarragona, en què col·laboren diferents entitats ambientals que porten a terme tasques al litoral municipal, com és el cas de l’Associació Mediambiental La Sínia d’Altafulla.
Social
Et recomanem
9a Marxa Castells del Baix Gaià
16 de febrer a les 08:00h
Més informació a www.marxacastells.com
Lectures rebels: 'Educar en el feminismo'
17 de febrer a les 18:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Jocs i manualitats per Carnestoltes
20 de febrer a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. a la plaça del Pou
Més informació a www.altafulla.cat