Notícies
Foto: Castellers d'Altafulla
16 d'agost del 2019
Els Castellers d’Altafulla completen el 2d6, el 3d6a i el 3d6 a la Diada Castellera de Ferran
La pròxima actuació dels lila tindrà lloc el 7 de setembre a la Diada de la Pobla, en el marc de la Festa Major de la Mare de Déu de Montornès
Els Castellers d’Altafulla i els Xiquets de Tarragona han completat aquest dijous a la tarda una nova Diada Castellera a la Festa Major de Ferran. Els altafullencs han pogut rodar els castells que tenien programats gràcies al nombre de camises que s’han desplaçat al nucli de Tarragona instaurat al Baix Gaià.

L’objectiu dels de l’Era de l’Ixart era seguir rodant castells i castellers, i ho han fet completant el 2d6 en la primera ronda; el 3d6 amb agulla en la segona ronda; el 3d6 en la tercera ronda; i un pilar de 4, i un pilar de 5 en la ronda de pilars. No obstant això, el cocap de colla, Jorge Herrero, ha lamentat no haver pogut portar a plaça el 3d7 tot i tenir una bona pinya.

Les actuacions d’aquest estiu, fins ara, han servit perquè els Castellers d’Altafulla rodessin diversos castells, de cara a pujar un pis més en algun d’ells a partir del setembre. En aquest sentit, Jorge Herrero ha reconegut que “les passes que estem donant són les correctes” i que per fer els castells de 7 han de coincidir “un bon volum de pinya i que el tronc estigui sencer”, ha sentenciat.

Per la seva part, els Xiquets de Tarragona han portat un castell de 8 amb el 3d8 en la primera ronda, i dos castells de 7. En la segona han fet el 5d7, i en la tercera el 7d7. Els matalassers han clos la jornada amb un pilar de 5 i dos pilars de 4.

La Diada Castellera de la Festa Major de Ferran ha estat l’última per als Castellers d’Altafulla aquest mes d’agost. La propera cita serà la Diada de la Pobla de Montornès, que tindrà lloc el dissabte 7 de setembre en el marc de la Festa Major de la Mare de Déu de Montornès.
Jorge Herrero, cocap de colla dels Castellers d'Altafulla
Jorge Herrero, cocap de colla dels Castellers d'Altafulla
Social
Et recomanem
9a Marxa Castells del Baix Gaià
16 de febrer a les 08:00h
Més informació a www.marxacastells.com
Lectures rebels: 'Educar en el feminismo'
17 de febrer a les 18:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Jocs i manualitats per Carnestoltes
20 de febrer a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. a la plaça del Pou
Més informació a www.altafulla.cat