Notícies
Foto: Google
08 d'agost del 2019
Mateja Zenzerovic i Ander Tellería porten la música d’acordió al segon concert del FIM d’Altafulla
Les entrades es poden comprar des del portal web de l’Ajuntament a un preu de 15 euros
La plaça de l’Església acull aquest dijous a les 10 de la nit el segon concert del 32è Festival Internacional de Música d’Altafulla amb el binomi d’acordionistes que formen Mateja Zenzerovic (Croàcia, 1983) i Ander Tellería (Sant Sebastià, 1988). Tots dos interpretaran quadres d’una exposició, de Modest Mussorgsky (1839-1881), amb peces com “Gnom”, “Tulleries” o “La gran porta de Kiev”. També tocaran Moto Immoto, de “Martin Lohse” (1971) i “Petrouchka”, d’Igor Strawinsky (1882-1971).

Albert Sardà, director artístic del FIM d’Altafulla, destaca que la gran novetat que presenta aquest concert són els acordions, perquè ofereixen més possibilitats acústiques que els acordions tradicionals.

Sardà també reconeix la dificultat per interpretar les dues últimes peces del concert amb només dos acordions, perquè estan fetes perquè les toqui una gran orquestra. Per tot plegat, assegura que el públic gaudirà moltíssim d’aquesta nit a la plaça de l’Església.

Mateja Zenzerovic va nèixer a Croàcia i als 18 anys es va traslladar a Hannover (Alemanya) per estudiar amb la professora Edda Moser, on es va graduar en superior, màster i doctorat en interpretació. Al llarg de la seva trajectòria ha obtingut nombrosos premis en concursos, tant com a solista com en música de cambra. Entre aquests, cal destacar els premis a Camalo, Ebezzo i Castelfidardo (Itàlia); Pula i Rijeka (Croàcia); Alcobaca (Portugal); Tijanjin (Xina); Arrasate (Espanya); Baden-Baden, Klingenthal, Hamburg (Alemanya).

També ha col·laborat amb compositors molt reputats a escala internacional com Juiane Klein, Hans Zender, Senazana Nesic, Sarah Nemtsov, Georg Katzer, Adriana Hölszky, Moritz Eggert, György Kurtág i Markus Stockhausen. Quant a esdeveniments, ha estat convidada a festivals com el “Mozart Woche” a Salzburg, el “Bruecken Festival” a Rostock o el Tiroler Festspiel”, on va interpretar sota la batuta de directors com Fabio Luisi, Hans Zender Yannick Nézet-Séguin.

Per la seva part, Ander Tellería és un dels acordionistes d’acompanyament més actius de l’Estat. Tant és així, que la crítica internacional el considera un prodigi de l’acordió, mentre que el diari ABC el cataloga com un dels tres intèrprets joves amb més projecció internacional.
Els seus pares li van regalar un acordió de joguina quan només tenia 3 anys. Llavors els va demanar que l’apuntessin a una escola de música, i finalment hi van accedir quan tenia 10 anys. Tres anys després, va decidir que volia ser músic. A casa van intentar eludir el tema, i Tellería va matricular-se per estudiar dret, fins que va decidir deixar la carrera i apostar pel que realment desitjava.

El seu interès per la música antiga i el seu treball de recerca en aquest camp l’han portat a obrir nous camins sonors en l’acordió a través de l’acordió mesatònic, un instrument amb característiques d’afinació i construcció que s’assemblen a les sonoritats del Renaixament espanyol.

Tellería ha actuat en països com Argentina, Alemanya, França, Japó, Croàcia i Holanda, i ha obert concerts amb orquestre com la Norddeutsches Philarmonisches Orchster, Ensemble Ciklus, Sinfónica de Ràdio Televisión Española, l’Orquestra Sinfònica de Bilbao o l’Orquestra Nacional sota la batuta de Rafael Payaré, Nacho de Paz o Gil Raveh. Actualment compagina la seva carrera com a intèrpret amb la docència com a professor d’acordió al Conservatori Superior de Música d’Aragó.
Les entrades es poden comprar al web www.ajuntamentaltafulla.sacatuentrada.es a un preu de 15 euros. També es pot adquirir el paquet de quatre concerts per 49 euros o l’abonament per a tot el festival a un preu de 65 euros.
Albert Sardà, director artístic del FIM d'Altafulla
Albert Sardà, director artístic del FIM d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla