Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
16 de maig del 2019
26M / Junts per Altafulla es compromet a ampliar els serveis del Consultori Mèdic amb un nou tercer metge, un infermer, i servei de llevadora
La formació també impulsarà un programa de monitoratge individual de la salut mitjançant tecnologia mòbil
El gran projecte de Junts per Altafulla en matèria de sanitat és convertir el Consultori Mèdic en un Centre d’Atenció Primària (CAP). L’alcaldable, Hèctor López Bofill, reconeix, però, que es tracta d’una proposta a llarg termini, donada la circumstància que el municipi no arriba a la ràtio necessària d’habitants per disposar d’un equipament d’aquestes característiques. La intenció en un futur és englobar, no només les persones residents a la vila, sinó també aquelles que a dia d’avui ja fan ús del servei i que provenen d’altres localitats veïnes.

Mentre no es materialitza aquesta situació, la mesura més immediata que proposa la formació en aquesta àrea és l’ampliació dels serveis que ara s’ofereixen amb un tercer metge de família, un nou infermer, un increment de les hores de pediatria, i la introducció dels serveis de llevadora i de psicòleg. Hèctor López Bofill assegura que compten amb l’opinió favorable del sector sanitari, i es mostra convençut que és una mesura “perfectament factible”. De fet, es compromet a fer-la realitat en un termini de sis mesos.

Potenciar l’adhesió de la ciutadania a un programa de monitoratge individual de la salut mitjançant la tecnologia mòbil és un altre dels projectes centrals que preveu la formació en l’àmbit de la sanitat.
La intenció és crear una aplicació que faciliti la participació de la gent gran, en coordinació amb la Xarxa Santa Tecla.

La formació és un altre dels àmbits en què Junts per Altafulla dedica especial atenció en matèria sanitària. Preveu campanyes de prevenció i sensibilització per a cuidadors no professionals en l’atenció a persones amb malalties degeneratives; per a cuidadors no professionals per prevenir i afrontar les addiccions en joves i adolescents en temes com ara drogodependències, alcoholisme, anorèxia, bulímia, o addiccions a les noves tecnologies; formació en primers auxilis bàsics als alumnes d’ESO de l’Institut d’Altafulla; o formació adreçada a empreses i comerços del municipi.

Altres propostes que la formació posa sobre la taula són l’establiment d’un programa d’ampliació de serveis sanitaris a l’estiu com a conseqüència de l’increment de població; el reforçament de l’assistència a domicili; o la promoció de la inclusió laboral de persones amb discapacitat.
Hèctor López Bofill, alcaldable de Junts per Altafulla
Hèctor López Bofill, alcaldable de Junts per Altafulla
Social
Et recomanem
Conferència "Consells de guerra i repressió franquista a TGN"
18 d'octubre a les 19:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: Centre d'Estudis d'Altafulla
Projecció de la pel·lícula "Temporada de caza"
18 d'octubre a les 20:00h. a les antigues escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Concert d'Altafujazz amb "Maitia Trio i Joan Mas"
19 d'octubre a les 20:30h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz i Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada al Castell d'Altafulla
26 d'octubre de 09:00h. a 13:00h. des de la porta reixada
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426