Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
16 de maig del 2019
26M / Junts per Altafulla es compromet a ampliar els serveis del Consultori Mèdic amb un nou tercer metge, un infermer, i servei de llevadora
La formació també impulsarà un programa de monitoratge individual de la salut mitjançant tecnologia mòbil
El gran projecte de Junts per Altafulla en matèria de sanitat és convertir el Consultori Mèdic en un Centre d’Atenció Primària (CAP). L’alcaldable, Hèctor López Bofill, reconeix, però, que es tracta d’una proposta a llarg termini, donada la circumstància que el municipi no arriba a la ràtio necessària d’habitants per disposar d’un equipament d’aquestes característiques. La intenció en un futur és englobar, no només les persones residents a la vila, sinó també aquelles que a dia d’avui ja fan ús del servei i que provenen d’altres localitats veïnes.

Mentre no es materialitza aquesta situació, la mesura més immediata que proposa la formació en aquesta àrea és l’ampliació dels serveis que ara s’ofereixen amb un tercer metge de família, un nou infermer, un increment de les hores de pediatria, i la introducció dels serveis de llevadora i de psicòleg. Hèctor López Bofill assegura que compten amb l’opinió favorable del sector sanitari, i es mostra convençut que és una mesura “perfectament factible”. De fet, es compromet a fer-la realitat en un termini de sis mesos.

Potenciar l’adhesió de la ciutadania a un programa de monitoratge individual de la salut mitjançant la tecnologia mòbil és un altre dels projectes centrals que preveu la formació en l’àmbit de la sanitat.
La intenció és crear una aplicació que faciliti la participació de la gent gran, en coordinació amb la Xarxa Santa Tecla.

La formació és un altre dels àmbits en què Junts per Altafulla dedica especial atenció en matèria sanitària. Preveu campanyes de prevenció i sensibilització per a cuidadors no professionals en l’atenció a persones amb malalties degeneratives; per a cuidadors no professionals per prevenir i afrontar les addiccions en joves i adolescents en temes com ara drogodependències, alcoholisme, anorèxia, bulímia, o addiccions a les noves tecnologies; formació en primers auxilis bàsics als alumnes d’ESO de l’Institut d’Altafulla; o formació adreçada a empreses i comerços del municipi.

Altres propostes que la formació posa sobre la taula són l’establiment d’un programa d’ampliació de serveis sanitaris a l’estiu com a conseqüència de l’increment de població; el reforçament de l’assistència a domicili; o la promoció de la inclusió laboral de persones amb discapacitat.
Hèctor López Bofill, alcaldable de Junts per Altafulla
Hèctor López Bofill, alcaldable de Junts per Altafulla
Social
Et recomanem
22a Fira d'Artesans
15, 16, 17 i 18 d'agost de 18:00h. a 00:00h. a les Eres
Organitza: Col·lectiu d'Artesans d'Altafulla
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 d'agost a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
32è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Fins el 27 d'agost a la plaça de l'Església
Més informació a www.fimaltafulla.cat
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla