Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
16 de gener del 2019
Altafulla serà la seu del programa ‘Singulars’, una iniciativa de suport als joves
La proposta s’emmarca dins de la Garantia Juvenil i va dirigida a joves d’entre 16 i 29 anys de la Zona TRAC que ni estudiïn ni estiguin dins del món laboral
Altafulla es convertirà aquest 2019 en la seu del programa ‘Singulars’. Una iniciativa pionera al territori impulsada per la Fundació Universitària Martí L’Humà, la Fundació EMI Manresa, i el Centre de Formació Mordered. S’adreça a joves d’entre 16 i 29 anys dels municipis que conformen l’anomenada Zona TRAC – Torredembarra, Roda de Berà, Creixell, La Riera de Gaià, i Altafulla, i compta amb el suport de les regidories de Joventut dels municipis implicats. Es tracta d’una proposta que neix dins de la Garantia Juvenil amb la voluntat de donar un suport efectiu als joves per tal que assoleixin els seus objectius professionals. En una entrevista al programa ‘Carrer Major’, l’orientadora Lídia Ullate ha parlat d’aquells joves que o bé han deixat els estudis o bé es troben fora del món laboral.

La iniciativa gira entorn de l’àmbit de la logística. De fet, la proposta s’ha batejat amb el nom ‘JOB e-LOGIS’ i busca formar els joves en continguts especialitzats i iniciar una trajectòria professional sòlida dins d’aquest sector. Lídia Ullate ha parlat d’una àrea “en ple creixement en la qual es poden trobar multitud de perfils”.

El programa es desenvoluparà en tres fases. La primera, que es posarà en marxa entre finals d’aquest mes de gener i principis de febrer i que s’allargarà fins el mes de març, serà essencial per captar l’atenció dels participants. El grup treballarà propostes específiques de coneixement transversal per anar prenent consciència del seu propi perfil i de les àrees de millora. A través d’aquesta dinàmica, la intenció és posar en pràctica les competències personals, afrontar noves situacions, i repartir tasques entre els diferents membres.

Un cop assolida aquesta primera fase, la segona se centrarà en sessions específiques de treball de competències clau segons les necessitats individuals dels participants. La formació en idiomes, la millora de les competències transversals, els tallers específics, o les visites a empreses, seran algunes de les activitats que es desenvoluparan durant aquesta segona fase, que s’allargarà fins el mes de juliol.

La tercera i última fase anirà del setembre al desembre, i insistirà en aquesta millora competencial. Ho farà, però, amb un suport intensiu en la cerca de feina amb sessions grupals i individuals que permetin analitzar els resultats i reorientar les estratègies.
En tot aquest procés, l’orientador juga un paper fonamental. Oferir als joves les eines i els recursos necessaris per despertar de nou la seva motivació, resoldre els conflictes interns, i acompanyar-los i assessorar-los en tot moment és clau perquè la proposta acabi esdevenint un èxit. Lídia Ullate ha destacat com a “primordial” la relació de “tu a tu” que s’estableixi amb els joves.

Fer-se un lloc al mercat laboral no hauria de ser complicat per un col·lectiu com al que s’adreça el programa en qüestió ja que la majoria d’empreses acostumen a apostar per un perfil jove, amb ganes d’aprendre i de formar part del projecte des de bon principi. Així doncs, ja sigui aquesta la via de sortida o bé el retorn als estudis, la voluntat dels organitzadors és que més del 50% dels alumnes finalitzi amb èxit el programa. Lídia Ullate estima que d’un possible grup de 15 persones, 8 assolirien els seus objectius. Una tercera sortida podria ser, fins i tot, l’emprenedoria.

La formació acollirà fins a un màxim de 20 joves del territori. Per prendre-hi part, les persones interessades poden posar-s’hi en contacte a través dels telèfons 977651085, 616627466 i 934124545; o bé, dels correus electrònics lullate@emi-manresa.cat, fferre@emi-manresa.org i info@emi-manresa.cat.

Properament es coneixerà la ubicació de la seu física on s’impartiran les sessions.
Lídia Ullate, orientadora
Lídia Ullate, orientadora
Lídia Ullate, orientadora
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla