Notícies
Foto: Associació Mediambiental La Sínia.
11 de juliol del 2018
Aquest dimecres jornada de formació sobre la tortuga marina a la Móra
L’Associació Mediambiental la Sínia ensenyarà al voluntariat com detectar aquesta espècie en perill d’extinció a les platges
L’Associació Mediambiental la Sínia ha iniciat la campanya de captació de voluntariat per fer el seguiment de la tortuga babaua a les platges del litoral tarragoní. Aquest projecte va començar l’any 2014 amb l’objectiu de detectar la possible arribada d’aquestes tortugues marines en perill d’extinció a les platges tarragonines.

A Tarragona s'ha organitzat una xarxa de voluntaris i voluntàries per fer un seguiment de les platges i detectar possibles postes d’ous. Per això, els voluntaris fan passejos nocturns i a primera hora del matí per les platges tarragonines per tal de detectar la tortuga babaua i el seu rastre.

A més, el projecte de divulgació, sensibilització i protecció de la tortuga babaua a Tarragona està portant a terme jornades de formació de voluntariat per explicar com pot detectar-se la presència de les tortugues. La primera sessió es va fer el passat 6 de juliol a la platja Llarga.
Aquest dimecres, 11 de juliol la convocatòria és a la Platja de la Móra, a les set de la tarda, amb l’Associació Mediambiental Sínia, com ha recordat un dels seus responsables, l’Hèctor Hernàndez.

Per participar a la xarxa de voluntariat per la tortuga babaua, cal contactar amb la xarxa de voluntariat que coordina l’Associació Mediambiental al Sínia a les platges de Tamarit, la Móra, Jovera i al Vinyet.

La tortuga babaua és una espècie en perill d'extinció i és important detectar els seus nius per tal de protegir-los. La temporada de posta, i quan es poden detectar els animals a les platges, comença al juny i s’allarga fins al setembre.
Hèctor Hernàndez, un dels responsables de La Sínia
Social
Et recomanem
Altacústic, Festival de Música Independent d'Altafulla
Del 19 al 21 de Juliol, a la Vila Closa
Més informació a www.altacustic.cat
Concurs de Castells de Sorra
Divendres 27 de juliol, a les 10h al Club Marítim Altafulla
Bases per participar al concurs a www.altafulla.cat
Cicle de teatre Escena Altafulla
Del 28 al 29 de juliol al Parc Voramar i a la Vil·la dels Munts
Consulta la programació i venda d'entrades a www.altafulla.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Tots els dilluns i els dijous a les 19h
Preu visita 4€. Reserves 977651426 (Oficina de Turisme)