Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
14 de juny del 2018
Els treballadors de l'Atenció Primària de Santa Tecla tornen a fer una aturada aquest divendres
El comitè va enviar una llista de millores per afrontar la temporada d’estiu i, segons diuen, l’empresa no els ha donat resposta
Els treballadors i treballadores de l’Atenció primària de la Xarxa Sanitària de Santa Tecla tornen a la protestes aquest divendres 15 de juny com a continuació de les mobilitzacions iniciades la setmana passada. El Comitè denuncia que l’empresa no els ha respost en relació a la llista de millores que van proposar-los per afrontar la temporada d’estiu als CAP i consultoris mèdics. Per això, tornen a convocar concentracions a les portes dels Centres d'Atenció Primària per aquest divendres a les 12.00 del migdia.

Les Àrees Bàsiques de Salut de Vila-Seca, Llevant, Torredembarra, l’Arboç, el Vendrell, Calafell i els consultoris locals que en depenen, com el d’Altafulla, estan convocats a les aturades.
El consultori mèdic d’Altafulla, que depèn de la Xarxa Santa Tecla, ja es va sumar el passat divendres 8 de juny a la reivindicació laboral i els seus treballadors van sortir a les portes de l’edifici.

El Comitè d'Empresa de la Fundació CAUS (Xarxa Santa Tecla) denuncia retallades en les retribucions i salaris congelats de fa anys que provoquen unes consultes “col•lapsades”. Asseguren que “el problema laboral dels treballadors dels CAP i consultoris repercuteix directament en la salut de les persones” i, per això demanen “millorar les seves condicions laborals”.

Els treballadors han tornat a difondre aquest dimecres un comunicat signat pel Comitè d’Empresa de Primària de la Xarxa Santa Tecla Atenció primària en el que diuen que han arribat “al límit” i que volen “conscienciar a la població i a l'Administració de la precarietat en què està instal•lada la sanitat al nostre territori i de la necessitat de més dotació i recursos”.

Els treballadors, a més, afegeixen que el seguiment de l'aturada convocada a la porta dels ambulatoris divendres 8 de juny va ser “molt important”. Afegeixen que l'empresa no s'ha posat en contacte amb els representants dels treballadors, tot i que “se li ha demanat”.

Per això, tornen a convocar als treballadors i a la població a l’aturada a la porta de les Àrees Bàsiques de Salut aquest divendres 15 de juny a les 12.00 hores.

La Fundació Centres Assistencials i d’Urgències de Tarragona, creada a partir de la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, és la gestora dels centres d'atenció primària i sociosanitària de Vila-seca, Llevant, Torredembarra, l’Arboç, el Vendrell i Calafell .
Social
Et recomanem
Cicle drets humans: cultura i religió
22 de març a les 17:00h. a la biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Concert d'Altafujazz amb "Lluís Capdevila & Petros Klampanis"
23 de març a les 20:30h. a la pallissa de l’Era del Senyor
Organitza: OilJazz i Ajuntament d'Altafulla
Teatre amb "Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa?"
24 de març a les 17:30h. a la sala d’actes de l'Institut
Entrada gratuïta
La capsa dels contes amb "El dragonet pàrrac"
26 de març a les 17:00h. a la biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla