Notícies
21 de gener del 2015
En marxa la tercera edició del concurs literari ‘Roca Plana’
El certamen, impulsat per la Xarxa de Biblioteques del Baix Gaià, ja obert el període d’inscripcions, que s’allargarà fins el 20 de març
La Xarxa de Biblioteques del Baix Gaià posa en marxa la tercera edició del concurs literari ‘Roca Plana’. Un certamen que va néixer ara fa tres anys a Roda de Berà, i en què des de l’any passat també en formen part les biblioteques i punts de lectura d’Altafulla, Creixell, El Catllar, La Nou de Gaià, Riera de Gaià, Roda de Berà, Torredembarra i Salomó. Aquesta tercera edició consolida la col·laboració i el treball conjunt de totes les entitats que conformen la Xarxa.

El termini de presentació d’obres ja està obert i no es tancarà fins el proper 20 de març. De nou s’han establert tres categories de participació. Per una banda, podran participar els infants de fins a 12 anys, per una altra els joves de 12 fins a 17 anys, i també ho podran fer els majors de 18 anys.

En les categories infantil i juvenil el tema serà de lliure elecció, tot i que l’obra presentada haurà de contenir, com a requisit indispensable, les paraules ‘vacances’, ‘plat’, ‘lleó’ i ‘Baix Gaià’ i s’hauran d’incloure en el relat amb un cert grau de rellevància i coherència. Pel que fa a la categoria d’adults, el tema escollit enguany és ‘la família’.

Els textos es podran fer arribar a qualsevol de les biblioteques i punts de lectura de la Xarxa de Biblioteques del Baix Gaià. Amb el text caldrà que els autors adjuntin, dins d’un sobre, el seu nom i cognoms, l’edat, el número de DNI, l’adreça i un telèfon de contacte.
Cada participant podrà presentar una única obra, la qual haurà de tenir un títol, haver estat escrita en llengua catalana durant l’any 2015, amb correcció i sense contenir paraules ofensives ni malsonants, guardant respecte amb persones i institucions. Els relats hauran de tenir una extensió màxima de dues pàgines din-A4.

La deliberació del jurat es donarà a conèixer el dia 25 d’abril en un acte oficial al Casino Municipal de Roda de Berà, on també es farà lliurament dels premis. Aquests constaran d’una tableta de deu polsades, un diploma i dues entrades 2x1 a Port Aventura.

El jurat, compost per persones vinculades al món de la cultura i de la docència escolliran d’entre totes les obres presentades un guanyador i tres accèssits per a cadascuna de les tres categories, així com un premi local a nivell de Roda de Berà.
Helena Cobos, bibliotecària d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla