Notícies
Foto: Institut d'Altafulla
16 de febrer del 2017
Alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Altafulla participen a la TARRACOnada
Un projecte pilot perquè els estudiants coneguin la ciutat de Tarragona mitjançant la tecnologia mòbil i la georeferenciació
Alumnes de 3r d’ESO de l’Institut d’Altafulla participen aquest dijous a la TARRACOnada, un projecte pilot perquè els estudiants de les comarques tarragonines coneguin la ciutat de Tarragona mitjançant la tecnologia mòbil i la georeferenciació.

Es tracta d’un projecte col•laboratiu, multicompetencial i interdisciplinar que gira al voltant del programa mSchools i el Mobil History Map (MHM), impulsat per la Fundació Mobile World Capital Barcelona. La iniciativa va aparèixer per l’Equip Lacenet que ja va dur a terme altres activitats similars a Espanya.

Els alumnes de primària, secundària i batxillerat que hi participa, acompanyat pel professor i mitjançant un joc, aprendran a moure’s per la ciutat i la descobriran. Un cop allí, es desplaçaran a cinc punts d’interès que fan referència a monuments, espais culturals o de lleure, on duran a terme diferents activitats didàctiques amb enigmes i una activitat de robòtica que penjaran a les xarxes amb les etiquetes #WMCP17 i #TARRACOnada #WMCPTGN17.

Els altafullencs, acompanyats de la seva tutora Júlia Llurba, hauran d’utilitzar tant mitjans clàssics com mapes com les darreres tecnologies basades en codis QR o realitat virtual, per tal de crear una ruta determinada.

Gràcies a aquesta experiència, els alumnes dels diversos instituts aprendran a utilitzar les tecnologies, conèixer els indrets més característics de Tarragona i gaudiran d’activitats didàctiques.

Aquest projecte es desenvolupa a diverses ciutats de l’Estat, coincidint amb la celebració del BCN Mobile World Congress. L’activitat es desenvoluparà simultàniament als centres de primària i secundària del Tarragonès, Baix Camp, Alt Camp i Baix Penedès.
Social
Et recomanem
La capsa dels contes: "La cabreta que va venir a sopar"
18 de juny a les 17:00h. a la biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Representació de l'òpera 'Vet aquí una vegada'
21 de juny a les 19:00h. a la plaça del Pou
A càrrec de l'Escola de Música i Dansclas
Sopar popular i revetlla de Sant Joan
23 de juny a les 22:00h. a la zona verda de davant del Castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
19a Nit de Bruixes
28 i 29 de juny als carrers de la Vila Closa
Organitza: Ajuntament d'Altafulla