Notícies
Foto: Institut d'Altafulla
16 de febrer del 2017
Alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Altafulla participen a la TARRACOnada
Un projecte pilot perquè els estudiants coneguin la ciutat de Tarragona mitjançant la tecnologia mòbil i la georeferenciació
Alumnes de 3r d’ESO de l’Institut d’Altafulla participen aquest dijous a la TARRACOnada, un projecte pilot perquè els estudiants de les comarques tarragonines coneguin la ciutat de Tarragona mitjançant la tecnologia mòbil i la georeferenciació.

Es tracta d’un projecte col•laboratiu, multicompetencial i interdisciplinar que gira al voltant del programa mSchools i el Mobil History Map (MHM), impulsat per la Fundació Mobile World Capital Barcelona. La iniciativa va aparèixer per l’Equip Lacenet que ja va dur a terme altres activitats similars a Espanya.

Els alumnes de primària, secundària i batxillerat que hi participa, acompanyat pel professor i mitjançant un joc, aprendran a moure’s per la ciutat i la descobriran. Un cop allí, es desplaçaran a cinc punts d’interès que fan referència a monuments, espais culturals o de lleure, on duran a terme diferents activitats didàctiques amb enigmes i una activitat de robòtica que penjaran a les xarxes amb les etiquetes #WMCP17 i #TARRACOnada #WMCPTGN17.

Els altafullencs, acompanyats de la seva tutora Júlia Llurba, hauran d’utilitzar tant mitjans clàssics com mapes com les darreres tecnologies basades en codis QR o realitat virtual, per tal de crear una ruta determinada.

Gràcies a aquesta experiència, els alumnes dels diversos instituts aprendran a utilitzar les tecnologies, conèixer els indrets més característics de Tarragona i gaudiran d’activitats didàctiques.

Aquest projecte es desenvolupa a diverses ciutats de l’Estat, coincidint amb la celebració del BCN Mobile World Congress. L’activitat es desenvoluparà simultàniament als centres de primària i secundària del Tarragonès, Baix Camp, Alt Camp i Baix Penedès.
Social
Et recomanem
Conferència "Consells de guerra i repressió franquista a TGN"
18 d'octubre a les 19:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: Centre d'Estudis d'Altafulla
Projecció de la pel·lícula "Temporada de caza"
18 d'octubre a les 20:00h. a les antigues escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Concert d'Altafujazz amb "Maitia Trio i Joan Mas"
19 d'octubre a les 20:30h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz i Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada al Castell d'Altafulla
26 d'octubre de 09:00h. a 13:00h. des de la porta reixada
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426