Notícies
30 de desembre del 2014
Alerta per fort vent, mala mar i baixes temperatures durant aquest dimarts
L’Observador Meteorològic Hort de La Sínia – Tamarit ja ha assolit temperatures mínimes de gairebé tres graus sota zero la passada nit
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté la prealerta dels plans Procicat i Inuncat davant la previsió de fort vent, mala mar i baixes temperatures aquest dimarts arreu de Catalunya. Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les ratxes de tramuntana superaran els 90 km/h a la meitat nord del país, Pirineu i Prepirineu, especialment a les cotes elevades. D'altra banda, les onades podran ultrapassar els 2,5 metres (maregassa) a la meitat nord del litoral català, amb especial incidència a l'Empordà, i les baixes temperatures es faran sentir en la propera nit a gran part de Catalunya, amb especial afectació a les comarques de l'interior del país. En el cas de l’Observador Meteorològic Hort de La Sínia – Tamarit, la passada nit ja ha assolit temperatures mínimes sota zero.

Davant aquest breu episodi de fred, la DGPC demana tenir especial cura de nens, persones amb problemes respiratoris i gent gran que viu sola. En aquest darrer cas, es demana a familiars o veïns que en facin seguiment per comprovar que es troben bé.

Protecció Civil de la Generalitat recomana adaptar en tot moment les activitats a l'aire lliure a les condicions de risc derivat del fort vent. En el moment de la major afectació amb les ratxes de vent més importants s'ha d'evitar fer aquestes activitats si no es poden realitzar de forma segura. A casa cal reforçar l'ancoratge de portes, finestres i d'objectes a l'exterior i no deixar fora cap element que pugui sortir projectat pel vent i provocar un accident.

D’altra banda, Protecció Civil també ha aconsellat tenir precaució si s’ha de conduir un vehicle amb temperatures molt baixes, així com tenir especial cura amb les calderes i els aparells de combustió que s'utilitzen per a la calefacció, ja que poden convertir-se en un element de risc si no estan en bon estat o no se’n fa un bon ús. A més, ha advertit que davant de qualsevol situació de risc o emergència es truqui sempre al número de telèfon 112.
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla