Notícies
30 de desembre del 2014
Alerta per fort vent, mala mar i baixes temperatures durant aquest dimarts
L’Observador Meteorològic Hort de La Sínia – Tamarit ja ha assolit temperatures mínimes de gairebé tres graus sota zero la passada nit
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté la prealerta dels plans Procicat i Inuncat davant la previsió de fort vent, mala mar i baixes temperatures aquest dimarts arreu de Catalunya. Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les ratxes de tramuntana superaran els 90 km/h a la meitat nord del país, Pirineu i Prepirineu, especialment a les cotes elevades. D'altra banda, les onades podran ultrapassar els 2,5 metres (maregassa) a la meitat nord del litoral català, amb especial incidència a l'Empordà, i les baixes temperatures es faran sentir en la propera nit a gran part de Catalunya, amb especial afectació a les comarques de l'interior del país. En el cas de l’Observador Meteorològic Hort de La Sínia – Tamarit, la passada nit ja ha assolit temperatures mínimes sota zero.

Davant aquest breu episodi de fred, la DGPC demana tenir especial cura de nens, persones amb problemes respiratoris i gent gran que viu sola. En aquest darrer cas, es demana a familiars o veïns que en facin seguiment per comprovar que es troben bé.

Protecció Civil de la Generalitat recomana adaptar en tot moment les activitats a l'aire lliure a les condicions de risc derivat del fort vent. En el moment de la major afectació amb les ratxes de vent més importants s'ha d'evitar fer aquestes activitats si no es poden realitzar de forma segura. A casa cal reforçar l'ancoratge de portes, finestres i d'objectes a l'exterior i no deixar fora cap element que pugui sortir projectat pel vent i provocar un accident.

D’altra banda, Protecció Civil també ha aconsellat tenir precaució si s’ha de conduir un vehicle amb temperatures molt baixes, així com tenir especial cura amb les calderes i els aparells de combustió que s'utilitzen per a la calefacció, ja que poden convertir-se en un element de risc si no estan en bon estat o no se’n fa un bon ús. A més, ha advertit que davant de qualsevol situació de risc o emergència es truqui sempre al número de telèfon 112.
Social
Et recomanem
Presentació del Pla de Gestió de la Platja d'Altafulla
29 de febrer a les 10:00h. a la sala de plens de l'Ajuntament
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Visites guiades al Castell d'Altafulla
29 de febrer de 10:00h. a 14:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme d’Altafulla
Jornada de voluntariat forestal
29 de febrer a les 10:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec
8-M: Dia Internacional de les Dones
Durant tot el mes de març
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat