Notícies
Foto: Neus Gris
28 de gener del 2016
Salvador J. Rovira: “Si treballem per la restitució de la memòria històrica ho hem de fer al 100% i no parcialment”
Després de la restitució del nom del carrer de l’Hostal, el president del Centre d’Estudis demana la recuperació del nom originari de Marquès de Tamarit
El carrer de Sant Antoni Abat d’Altafulla ha recuperat el nom de carrer de l’Hostal. El 17 de gener de 1939 el vial va ser rebatejat com a carrer de Sant Antoni Abat arran de l’entrada aquell dia de les tropes franquistes comandades pel Cos de l’Exèrcit Marroquí. La restitució dóna resposta a una reivindicació històrica al municipi, i que pretén contribuir en la recuperació de la memòria.

Una recuperació que el president del Centre d’Estudis d’Altafulla, Salvador J. Rovira, veu amb bons ulls. Els motius de que s’hagi recuperat ara, segons el seu parer, són que “moltes persones encara el continuaven anomenant així, i que, el nom no ofenia tant com podrien ofendre altres noms que ja es van canviar en el seu moment”.

Rovira ha criticat el fet que “si treballem per la restitució de la memòria històrica ho hem de fer al 100% i no parcialment”. Ho ha sentenciat en referència al carrer Marquès de Tamarit que, abans del 1939, s’anomenava carrer del Migdia. En aquest cas, ha explicat que el Marquès de Tamarit era “un militar de carrera, feixista, que es va aixecar contra la República”.

La restitució del nom de carrer de l’Hostal va ser aprovada pel ple de la corporació en la sessió del passat mes de setembre. Més enllà del canvi de nom, la intenció de l’equip de govern és col·locar-hi una placa informativa que expliqui els fets que hi van tenir lloc.
Salvador J. Rovira, president del Centre d'Estudis
Salvador J. Rovira, president del Centre d'Estudis
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Prevenció de Residus
Del 16 al 22 de novembre
Més informació a www.altafulla.cat
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
24 de novembre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Taller naturalista amb les tres R
24 de novembre a les 11:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec
Dia Mundial contra la violència de gènere
Dilluns 25 de novembre
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat