Notícies
19 d'octubre del 2015
La manca de transparència de les administracions locals, protagonista de la IV Jornada de Comunicació Local 2.0 d’Altafulla
El portal web de l’Ajuntament d’Altafulla obté un aprovat just segons la valoració que en fa el Mapa Infoparticipa de la UAB
“Encara queda molta feina a fer en matèria de transparència”. Aquesta és una de les principals conclusions que s’han extret aquest dissabte en la IV Jornada de Comunicació Local 2.0 d’Altafulla. La societat actual exigeix cada vegada més transparència a les administracions locals, vol conèixer en què gasten els ajuntaments els seus diners. Una demanda que es veu reforçada ara amb la imminent entrada en vigor de la Llei de Transparència, Accés a la Informació i Bon Govern, que es posarà en funcionament el proper 31 de desembre.

Els consistoris disposen d’un mes i mig per posar-se al dia. Una fita, però, que es posa en dubte si aconseguiran. No tots disposen d’un portal local de transparència, un conjunt de dades obertes consultables i reutilitzables per a la ciutadania, la possibilitat de fer peticions d’informació pública i un suport d'assessorament jurídic, com preveu la normativa.

Segons el Mapa Infoparticipa, un projecte impulsat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB, que avalua des del 2012 la informació que les pàgines webs municipals publiquen, la situació actual és que només 25 dels 947 municipis catalans han obtingut una valoració del 100% dels 41 indicadors proposats.
El portal web de l’Ajuntament d’Altafulla va obtenir un aprovat just en aquesta qualificació. Tot i aquesta valoració encara insuficient, la directora del LPCCP, Amparo Moreno, ha reconegut durant la seva intervenció en la Jornada “l’esforç que s’ha fet aquests darrers anys”.

Precisament, en la inauguració de l’acte, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha destacat aquesta rellevància de la transparència per aconseguir una bona gestió municipal.
La quarta edició de la jornada s’ha desenvolupat aquest dissabte a l’Hotel Gran Claustre, seguint el model d’altres edicions, amb dues ponències principals i dues taules rodones. Un altre dels eixos principals, més enllà de la transparència, han estat els recursos disponibles de les administracions públiques per tal de garantir un govern obert.

La iniciativa ha anat a càrrec de l’Ajuntament d’Altafulla, Salvat Comunicació, i Altafulla Ràdio.
Jordi Salvat, director de la Jornada
Social
Et recomanem
VI Jornada de Novel·la Negra
18 de novembre a les 19:30h. a la sala de plens de l'ajuntament
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
"Pla de xoc", a càrrec de Treateràpia
18 i 19 de novembre a les 22:00h. i a les 20:00h. a La Violeta
Preu: 7 €
VIII Cross del Roquissar
19 de novembre a les 10:30h. a l'escola El Roquissar
Organitza: AMPA i Escola El Roquissar
XIV Baixada de Trastos
19 de novembre a les 11:00h. des de l'ermita de St. Antoni
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla