Notícies
03 de juliol del 2015
Cap infant del Baix Gaià rebrà ajuda alimentària de la Creu Roja aquest estiu
En el cas d’Altafulla, Càritas ofereix al llarg de l’any el servei d’alimentació a més d’una quarantena de famílies
La Creu Roja repartirà aquest estiu, i per tercer any consecutiu, ajudes alimentàries a una vuitantena de famílies per garantir que nens i nenes en situació vulnerable puguin mantenir una nutrició sana, saludable i equilibrada durant l’època de vacances escolars. Amb aquesta campanya, la institució humanitària donarà suport a 118 infants de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La xifra és lleugerament superior als 110 de l’estiu passat.

El gruix de l’ajuda, per a 107 infants, s’articula mitjançant targetes de prepagament amb les quals les famílies podran comprar aliments per als seus fills i filles en comerços de proximitat. Cadascuna d’aquestes targetes està carregada amb 115 euros mensuals per infant, en el cas dels alumnes de primària, i 184 euros mensuals, en el cas de secundària i per al període comprès entre el 22 de juny i el 15 de setembre.

Mitjançant aquesta campanya d’estiu, la institució humanitària vol donar continuïtat a l’ajuda alimentària dels infants en situació de vulnerabilitat que ja reben beques de menjador de la Creu Roja durant el període lectiu. Al llarg d’aquest curs escolar 2014-2015, un centenar d’alumnes de primària i de secundària del conjunt de la demarcació han rebut ajuda de la Creu Roja per cobrir la quota del menjador escolar. Tots ells rebran també aquest estiu l’ajuda alimentària a través de les targetes.
La resta d’infants preceptors d’aquesta ajuda d’estiu són nens i nenes participants de projectes socials de la Creu Roja o pertanyents a famílies ateses pel Punt de Suport a les Famílies.

Segons dades de l’Oficina Provincial Creu Roja Tarragona, aquest estiu cap infant del Baix Gaià serà receptor d’aquestes ajudes. Sí que és cert, però, en el cas d’Altafulla, per exemple, que Càritas continua oferint els seus serveis també al llarg d’aquests mesos. A hores d’ara més d’una seixantena de famílies del municipi requereixen dels serveis d’acollida i seguiment, el que es tradueix en unes 300 persones. Pel que al servei d’alimentació que ofereix Càritas, atén a més d’una quarantena de famílies. Unes xifres, segons la presidenta, Carme Vives, “molt elevades en proporció a la població total”.

La llet és un dels aliments més demandats. També es necessiten productes infantils, galetes, farina, oli, llegums, i productes d’higiene personal. Tot el que es recapta es destina al Servei de Distribució d’Aliments. El local de l’entitat, que funciona des de fa uns mesos com a supermercat, ha rebut molt bona acollida.
Carme Vives, presidenta de la Creu Roja a Tarragona
Social
Et recomanem
Visites guiades al Castell d'Altafulla
25 de gener de 09:00h. a 13:00h. des de la porta reixada
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426
I Jornada Local d'Educació
25 de gener de 09:30h. a 14:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec i La Tribu del Gaià
9a Marxa dels Castells del Baix Gaià
26 de gener a les 08:00h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de gener a les 11:00h. des del Club Marítim
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com