Notícies
13 de novembre del 2014
En marxa les Jornades de Nutrició a l’Escola La Portalada d’Altafulla
Els tallers se centraran en l’Etiquetatge d’Aliments, la Nutrició, i els Esmorzars Saludables, i seran impartits per Susanna Domingo
L’Escola La Portalada d’Altafulla i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona han posat en marxa aquest dimecres una nova edició de les Jornades de Nutrició, encaminades a ensenyar als més petits a comprar i a tenir una dieta saludable.

És el cinquè any consecutiu que s’engega la iniciativa al municipi. Una activitat, segons la responsable dels diferents tallers, la farmacèutica Susanna Domingo, molt consolidada al centre educatiu, i que rep molt bona acollida per part de l’alumnat i de les seves famílies.

Els tallers es destinaran enguany a l’Etiquetatge d’Aliments, a la Nutrició a Preescolar, i als Esmorzars Saludables. Aquests últims han estat els encarregats de donar el tret de sortida al projecte aquesta setmana amb els alumnes de 4t de primària, i es tornaran a repetir aquest divendres a les 10 del matí. L’activitat consisteix en donar a conèixer en què consisteix un esmorzar saludable, i la importància d’esmorzar a casa, i més tard, prendre alguna cosa a l’escola, fàcil de menjar i que ho complementi, com pot ser una ració de fruits secs o una peça de fruita, idoni per menjar a l’hora de l’esbarjo. També inclou un taller en què els alumnes elaboren exemples d’esmorzars saludables.

Pel que fa a les activitats de Nutrició, seran els alumnes de P5 qui les duran a terme en dues sessions. Els dies 18 i 20 de novembre a les 9 del matí. En aquest cas es treballa amb els infants a través de la piràmide dels aliments, de jocs per detectar les característiques organolèptiques dels aliments, i de l’explicació del conte de la lletera.

Quant als tallers de Nutrietiquetatge, són els alumnes de 6è els encarregats de dur-los a terme. Es tracta d’aprendre a llegir i a interpretar les etiquetes dels productes, i evitar la publicitat enganyosa. Les sessions tindran lloc els dies 25 i 27 de novembre a les 9 del matí.
Social
Et recomanem
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb cercavila, xaranga, degustació de truites i música
1a Rua de Carnaval
22 de febrer a les 21:00h. des del carrer de la Bassa
I tot seguit, Ball a l'envelat del Comunidor
2a Rua de Carnaval
23 de febrer a les 17:00h. des del carrer de la Bassa
I en acabar, Guerra del Confeti a la plaça del Pou
Enterrament de la sardina
26 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb la participació del Grup de Diables d'Altafulla