Notícies
12 de novembre del 2014
Els versots dels Diables d’Altafulla clouen la diada de Sant Martí a Altafulla
El programa d’activitats s’allargarà fins el proper 30 de novembre
Els versots dels Diables d’Altafulla han estat els encarregats, com marca la tradició, de posar el punt i final a l’11 de novembre. Una diada enguany passada per aigua que no ha respectat el conegut estiuet de Sant Martí. Finalment, però, el mal temps no ha impedit celebrar els actes programats, tot i que hi hagut algun canvi d’última hora. És el cas del castell de focs, que s’ha hagut de canviar d’ubicació.

La sàtira dels diables ha tornat a posar el dit a la nafra en aquelles qüestions que afecten el municipi, i ha fet un repàs dels temes d’actualitat. Tot i deixar-los retractats, la comitiva municipal no s’ha volgut perdre els parlaments, i no li ha quedat altre remei que prendre-s’ho amb humor. I és que ja ho diuen els diables: “que ningú s’emprenyi massa, que si algú hi ha ressentit, l’any que ve tindrà dues tasses”.

Els versots, però, no ha estat l’única activitat que han promogut els Diables d’Altafulla aquest cap de setmana. Durant la tarda també han celebrat el quinto, i cap el vespre el tradicional correfoc de fi de festa.

Altres activitats que han centrat la diada de l’11 de novembre a Altafulla han estat les matinades, l’esmorzar de l’arengada, l’ofici de Festa Major i la processó, l’exhibició dels Bastoners, i la ballada de sardanes. Un dels actes que tampoc hi pot faltar per la diada de Sant Martí és la tradicional Pujada del Pilar Caminant per les Escales dels Castellers d’Altafulla. Enguany, però, els liles no han pogut completar el recorregut des e la plaça del Pou fins la plaça de l’Església.

El programa de festes continua aquest dimecres. A les 12 del migdia s’ha celebrat la Missa dels Difunts; aquest migdia a l’Esplai de Jubilats tindrà lloc el dinar de germanor de la gent gran; i aquesta tarda, a dos quarts de 6 a la Biblioteca Municipal, serà el torn del contacontes ‘La llegenda de Sant Martí’, a càrrec de la veïna Pepi Miró, i a les 7, també a la Biblioteca, una nova sessió del Club de Lectura d’Assaig.
Social
Et recomanem
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb cercavila, xaranga, degustació de truites i música
1a Rua de Carnaval
22 de febrer a les 21:00h. des del carrer de la Bassa
I tot seguit, Ball a l'envelat del Comunidor
2a Rua de Carnaval
23 de febrer a les 17:00h. des del carrer de la Bassa
I en acabar, Guerra del Confeti a la plaça del Pou
Enterrament de la sardina
26 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb la participació del Grup de Diables d'Altafulla