01 de febrer del 2022
L’altafullenca Ona Alonso obté plaça per participar en el Campionat d’Espanya Sub20
El temps de 2:17:25 situa l’atleta del Ria Ferrol en el 7è lloc del rànquing català dels 800 metres en la present temporada
L’atleta Ona Alonso ha aconseguit una plaça per disputar la prova dels 800 metres en el Campionat d’Espanya Sub20 en Pista Coberta, que tindrà lloc el 12 de març a Antequera. L’altafullenca ho ha fet possible després d’assolir la marca mínima en el control absolut, que s’ha celebrat aquest diumenge 30 de gener a Sabadell.

La flamant atleta del Ria Ferrol ha fet un temps de 2 minuts, 17 segons i 25 centèsimes. Es tracta, a més, de la 7a millor marca absoluta en la prova dels 800 metres en la present temporada. Un fet molt meritori, perquè Alonso pertany a la categoria Sub20, i ha assolit un registre superior al de moltes atletes absolutes.

D’aquesta manera, l’altafullenca participarà per primera vegada en un campionat estatal com a membre de la categoria Sub20. La darrera vegada que va participar en un Campionat d’Espanya en Pista Coberta va ser el 7 de març de 2020. Llavors també va disputar els 800 metres, quedant-se a les portes de la final. El mateix any també va estar present en la competició estatal a l’aire lliure, celebrada set mesos després. En aquella ocasió va competir en la prova dels 400 metres tanques.