11 de gener del 2022
L’altafullenca Antònia Royo torna a sentir l’emoció i els nervis de la competició un any després
Plenament recuperada de l’operació d’una hèrnia a la qual es va sotmetre el febrer de 2021, ha aconseguit la marca mínima per al Campionat d’Espanya
L’atleta veterana Antònia Royo ha participat aquest diumenge en el Campionat de Catalunya Màster Marxa de 3.000 metres en Pista Coberta, que ha tingut lloc a Sabadell. Així, l’altafullenca ha tornat a competir després d’haver estat un any lluny de les pistes per recuperar-se bé de l’operació d’una hèrnia, a la qual es va sotmetre a principis del 2021.

En declaracions a Altafulla Ràdio, Royo ha compartit la felicitat d’haver reprès la competició en l’inici de la nova temporada. Igualment, ha dit que, tot i que sempre ha tingut la voluntat de tornar, “mai ho tens clar”.

Durant el procés de recuperació, l’altafullenca s’ha “adaptat a les circumstàncies de cada moment”, mantenint sempre la part física activa caminant per terrenys plans. A l’octubre ja va rebre el consentiment del metge per tornar als entrenaments i posar-se a punt per a la primera competició.

En la prova d’aquest diumenge, l’atleta del CA Tarragona ha competit amb vuit atletes més d’entre la categoria 40-44 i 60-64. Ella, que ha estat l’única atleta de la franja 55-59, ha fet el 6è millor temps amb una marca de 18 minuts, 38 segons i 98 centèsimes, assolint la mínima per participar en el Campionat d’Espanya.

La pròxima cita per a Antònia Royo serà el pròxim diumenge 16 de gener a Coma-ruga en el marc del Gran Premi de Marx del Vendrell, precisament, l’última competició on va participar abans de l’operació. L’altafullenca tornarà a competir en la prova dels 5 km marxa.