23 de desembre del 2019
L’Altafulla es deixa dos punts davant el Vendrell (2-2)
Josep Boronat frustra als groc-i-negre després que Manu Cobacho hagi capgirat la diana inicial d’Ángel Ferro amb una dobleta
El CE Altafulla s’acomiada del 2019 amb el lideratge del Grup 3 de Tercera Catalana després d’empatar contra el CE Vendrell al Joan Pijuan i que l’Atlètic Valls ensopegués a casa davant el Segur (1-2). Els groc-i-negre han estat molt a prop d’aconseguir la sisena victòria seguida, però un gol de Josep Boronat en el 83’ els ha descomptat dos punts.

La primera part ha estat marcada pel gol matiner d’Ángel Ferro en el minut 3’. Iker Ordovàs li ha fet arribar la pilota amb una passada d’esperó, mentre la defensa local s’ha aturat demanat fora de joc, i l’exdavanter del Tancat no ha perdonat davant Javier Queralt.

L’Altafulla ha tingut més problemes del que és habitual per fer circular la pilota i superar a un rival que amb el 0 a 1 s’ha dedicat a defensar i a perdre temps. El porter, David Benito, ha evitat l’empat en diverses ocasions amb intervencions molt notables.

Després del descans, Raúl Tudela ha fet entrar a Manu Cobacho, i el canvi li ha sortit rodó. L’exdavanter del Sant Pere i Sant Pau ha estat l’autor dels dos gols amb els quals ha capgirat el marcador entre el 55’ i el 58’. El primer s’ha produït després d’un centre de Carles Palau des de la banda esquerra, en el qual Pol Inglès li ha cedit la pilota perquè rematés a plaer. En el segon, Albert Val ha centrat una pilota des de la banda dreta, i Cobacho ha tornat a rematar lliure de marca en el segon pal.

Els altafullencs han generat més ocasions per distanciar-se en el marcador, però la manca d’encert i les aturades de David Benito ho han evitat. I en el 83’ ha arribat l’empat de Josep Boronat. Un error en el marcatge individual li ha permès rematar dues vegades davant Javier Queralt, que ha refusat el primer xut però no el segon.

Ja en el temps afegit, s’ha produït una picabaralla entre jugadors d’ambdós equips, que l’àrbitre ha solucionat amb les expulsions de Genís Cañas, Ángel Ferro, i José Cordero, l’entrenador del Vendrell, i el final del partit.

L’Altafulla acaba la jornada líder amb 34 punts, mentre que el Segur i l’Atlètic Valls el segueixen amb 31 i 30 punts, respectivament. En la primera jornada del 2020, els groc-i-negre visitaran la Riera per disputar el segon derbi del Baix Gaià de la temporada (diumenge 12, a les 12.00 h).