30 de setembre del 2019
L’Altafulla li fa una maneta al Torreforta i presenta la seva candidatura (5-1)
L’equip de Raúl Tudela i Jordi Araus se situa 5è amb 9 punts, a tres d’un Atlètic Valls que assalta el lideratge amb 12 punts
El CE Altafulla va realitzar un dels millors partits que es recorden al Joan Pijuan en les últimes temporades golejant al Torreforta, que fins aquest dissabte era el líder del Grup 3 de Tercera Catalana. Els groc-i-negre van passar per sobre del conjunt tarragoní amb una actuació coral que va fregar l’excel·lència, i un marcador de 5 a 1 que pel capità, Genís Cañas, té molt de mèrit tenint en compte el contrincant que tenien davant.

Raúl Tudela i Jordi Araus van estudiar molt bé al seu rival, perquè l’equip va mostrar-se molt còmode amb el joc directe del Torreforta, que es basava a fer arribar la pilota al seu golejador, Oriol Labella, perquè complís amb el millor que sap fer, marcar gols. Els centrals Marc Calvo i Gerard Colomé, fins que va ser substituït, van estar ben atents per minimitzar els danys, en part gràcies a l’ajuda dels seus companys.

Els altafullencs van ser superiors des del principi fins al final. De fet, van generar ocasions des dels primers minuts, tot i que no va ser fins a la mitja hora de joc quan Jorge Carmona va recollir una pilota refusada pel pal dins de l’àrea, després d’un remat de Manu Cobacho, i va enviar-la al fons de la xarxa per fer l’1 a 0.

Els groc-i-negre seguien generant perill, mentre que els visitants van guadir de tres ocasions per a fer l’empat per mitjà de Labella i Mohamed El Cochini. En el descans, Tudela va donar entrada a Pol Inglès per Mini, i més tard va fer el mateix amb Enric López i Achraf Maadi en el 56’.

La tònica de la segona part va ser la mateixa que en la primera, i l’Altafulla va marcar el segon gol que tan s’estava mereixent amb un xut llunyà de Genís Cañas en el 62’. Amb l’entrada de Murti per Colomé, el partit s’encaminaria cap a una recta final apoteòsica.

Pol Inglès va complir amb la seva cita amb el gol amb un remat a plaer en el 81’. Quatre minuts després, Oriol Labella aprofitava l’únic error que va cometre la defensa local per batre Javier Queralt i fer el 3 a 1. Això, però, no va espantar els altafullencs, que van aprofitar que el seu rival es va quedar amb un jugador menys per l’expulsió d’Elvis Machín –vermella directa, per completar la golejada amb un remat de cap de Maadi i un golàs per l’esquadra de Murti.

El triomf situa l’Altafulla en la cinquena posició amb 9 punts, els mateixos que té el Torreforta en la quarta plaça. Per davant, l’Atlètic Valls assalta el lideratge amb 12 punts de 12 possibles, mentre que el Segur i el Llorenç són segon i tercer, respectivament, amb 10 punts després d’empatar al Ramon Sicart (1-1). Genís Cañas ha reconegut que és un triomf per agafar confiança després de la decepció que va suposar la derrota contra el Valls, tot i que s’ha de seguir treballant perquè això tot just acaba de començar.

Els groc-i-negre tornaran a jugar a casa en la pròxima jornada, més concretament, el dissabte 5 d’octubre a les 5 de la tarda. Ho faran davant un Arboç molt irregular, que ha perdut els dos partits que ha jugat de visita i que serà un bon rival per demostrar que l’exhibició davant el Torreforta no ha estat flor d’un dia.