16 de setembre del 2019
Un Altafulla replet de baixes cau contra l’Atlètic Valls per 0 a 3
Els altafullencs van acusar l’esforç físic de la primera part i les nombroses absències contra un rival que és candidat a tot i que comptava amb tots els seus efectius
El CE Altafulla va sumar la primera derrota de la temporada contra l’Atlètic Valls en el partit corresponent a la segona jornada del Grup 3 de Tercera Catalana i en la seva estrena a l’Estadi Municipal Joan Pijuan. Els groc-i-negre, amb una plaga de baixes important, van lluitar fins que els van durar les forces, tot just després del penal que va significar el 0 a 1 quan quedaven 20 minuts pel final.

En comparació amb el duel anterior contra el San Salvador, Raúl Tudela havia perdut per diferents motius a Chus Martín, Adrià Martí, Manuel Cobacho i Pol Inglès. Amb tot, va haver de convocar tres jugadors de la pedrera com Joel López, Erik Navarro i Ismael El Hamdouni per acompanyar a Jairo Alexander ‘Mini’ i Carlos Cuerda a la banqueta.

L’Atlètic Valls, que arribava amb confiança després de golejar en la primera jornada i amb tot el planter disponible, va sortir a buscar el triomf des del primer minut. Isaac Romera, Álex Zurita, Ramon Giró i Óscar Periche van ser les grans amenaces per a la defensa altafullenca des del primer minut. En la primera ocasió, Periche va impactar la pilota contra la creueta.

L’Altafulla es va anar recomponent a poc a poc, tot i que les seves aproximacions l‘àrea rival eren escasses i es basaven en el contraatac, una tasca per a la qual no destinava massa efectius per mantenir l’estructura defensiva amb la qual els vallencs no trobessin espais per on fer mal. Genís Cañas va gaudir de la millor ocasió del partit pels del Baix Gaià amb un remat dins de l’àrea, que va marxar per sobre del travesser.

L’aposta de Tudela va sortir bé fins al minut 71. Llavors, el treball defensiu de tot l’equip i la gran actuació individual de Javier Queralt van quedar en res després que l’àrbitre xiulés un penal molt dubtós a favor del conjunt visitant.

Álex Zurita va entrar dins de l’àrea, perfilant-se per disparar. Un jugador de l’Altafulla va agafar-lo de la samarreta de forma molt lleugera, ell va seguir i va rematar la pilota contra el cos d’un defensor, i llavors el col·legiat va xiular la pena màxima. Isaac Romera va executar el llançament i va fer el 0 a 1 enganyant a Queralt.

Els groc-i-negre van cercar l’empat amb més cor i voluntat que efectivitat, i el Valls ho va aprofitar per sentenciar el partit amb el segon gol de Romera i Jordi Rosines. Un resultat massa dur tenint en compte l’esforç que havien fet els locals en un dia on les absències van minvar les seves opcions. Amb tot, cauen fins a l’11a posició amb 3 punts.

En la pròxima jornada, l’Altafulla visitarà el Sant Jaume al Municipal Palau i Rabassó. El partit tindrà lloc el diumenge 22 de setembre, a les 12 del migdia.