02 de setembre del 2019
El Nàstic salva un punt davant el Barça B en un exercici de fe i coratge (2-2)
Els grana igualen els dos avantatges dels blaugrana amb els gols de Pedro Martín i David Goldar, i pateixen en el tram final amb només nou jugadors
El Nàstic de Tarragona ha sumat el primer punt de la temporada en la seva visita al FC Barcelona B en el duel corresponent a la segona jornada del Grup III de Segona B, que s’ha disputat aquest diumenge 1 de setembre a l’Estadi Johan Cruyff. Els grana han hagut de suar de valent per treure alguna cosa positiva d’un partit que tenien costa amunt en el minut 72 amb un marcador de 2 a 1 i només deu jugadors sobre el terreny de joc per la lesió de Pol Prats quan Xavi Bartolo ja havia fet els tres canvis.

El partit ha començat de la pitjor manera possible pels tarragonins, encaixant l’1 a 0 en un servei de cantonada on Cuenca ha guanyat la posició a Viti Martínez per rematar la pilota amb el cap al fons de la xarxa. El gol ha estat una gerra d’aigua freda per a un equip que venia amb la necessitat de guanyar després de caure contra el Llagostera. Això ha fet que en els següents minuts el Barça B arribés amb perill a la seva àrea, sense crear excessiu perill.

La resposta visitant ha arribat al quart d’hora de joc. Viti Martínez i Romain Habran s’han topat amb el pal en dues ocasions molt clares que haguessin suposat l’empat. Pol Ballesteros, Pedro Martín i Javier Bonilla, aquest a pilota aturada, ho han intentat amb el mateix èxit que els seus companys. En la recta final del primer temps, Martín no fallaria amb un remat dins de l’àrea, que ha superat Iñaki Peña. Els grana han trobar la recompensa que tant havien buscat per marxar al descans amb un 1 a 1.

L’empat els ha fet sortir amb més intensitat en l’inici de la segona part. Pedro Martín ha fregat l’1 a 2 a la sortida d’un córner, però el seu remat de cap s’ha estavellat contra el pal. I tot seguit, el Barça B ha fet el segon després d’una gran jugada de combinació entre Dani Morer i Guillem Jaime, que ha batut Bernabé Barragán amb una gran definició dins de l’àrea.

Xavi Bartolo ha donat entrada a Pol Prats i Carlos Albarrán –al descans havia fet entrar Lolo Plá, i el primer s’ha hagut de retirar en el 72 per culpa d’una lesió muscular, que ha deixat l’equip amb deu jugadors. Tot i això, el Nàstic ha estat capaç d’empatar en una falta lateral executada per Bonilla, que David Goldar ha aprofitat per rematar la pilota al fons de la xarxa.

En els últims minuts, Pol Ballesteros ha estat expulsat amb vermella directa després de derrocar a un rival per tallar el contraatac del Barça B que amenaçava l’empat. Els blaugrana han cercat el gol de la victòria en el temps afegit, però els tarragonins han sabut defensar-se tot i jugar amb nou futbolistes.

Ara, el Nàstic haurà de fer bo el punt obtingut a l’Estadi Johan Cruyff en el següent partit a casa contra el FC Andorra, un dels nouvinguts a la categoria després d’haver comprat la plaça del Reus Deportiu. El xoc es disputarà el pròxim diumenge 8 de setembre, a les 7 de la tarda, al Nou Estadi.